публикуване на статия| * | #|публикуване на коментар
VIP ЗОНА| |ПРАВИЛА| |Официални изявления | | | |

30 септември 2010, четвъртък

Малко фантастика...

Годината е 2020-та...

Настава междугалактически мир...

На това място първата снимка фотоколаж е премахната от автора*

втора снимка
Блудните дъщеря и син се завръщат...

тук имаше edit, но го махнах поради слаб зрителски интерес...

Публикувал: "Сопотски Еснафъ"

28 септември 2010, вторник

За кабриолетите, иновациите и още нещо...

Най- после Бойка се сдоби с така жадувания нов кабриолет

Най- после дойде дълго очакваната поръчка, и няма да и се налага да кара тази обикновена серийна BMW таратайка, която бе принудена да изтърпи, докато дойде бленувания автомобил.

Името и реномето на фирмата, изработила скъпото возило, просто не подлежат на коментар.

Шосейният хулиган е типичен представител на немската школа от най-добрите и години и епоха. Под капака си крие поне няколко коня(да се чудиш къде са ги побрали). До момента така и не е локализирана бензиновата помпа. Купето е изработено от специална невидима за радарите еко материя, чиято формула е строго пазена фирмена тайна.

Фирмата гарантира, че с този автомобил не могат да Ви хванат с превишена скорост!

Ако все пак се случи да Ви преследват от органите на пътна полиция, то в този момент се впуска в действие фината ароматизирана емулсия, излизаща от ауспуха, и която зложелателите наричат пренебрежително пушек. В действителност това представлява сложен коктейл от газове тип “райски”, който коктейл прави органите на КАТ доста, доста по-доброжелателни, да не кажем дружелюбни

Кажете ми При кой друг автомобил са вплетени до такава степен страст, дизайн и технически иновации?

Ето и снимка то 5-то авеню в Ню Йорк. Събитието предизвика серия от верижни катастрофи по цялото протеже на известния булевард.

Причината е захласването на всички шофьори по уникалния автомобил....

Паниката и бъркотията, получили се в мегаполиса, могат да се сравнят само с други септемврийски събития...

Информация на ухо: Източник, претендиращ за осведоменост, сподели че виден еснафски майстор "прогледнал" след като видял автомобилното бижу, и трескаво звъни на фирмата производител, за да запази ред при поръчката...

P.S. В едно със сигурност Kalina_Malina е права в язвителните си нападки срещу мен, а именно- нека затворим някои страници, защото стана малко скучновато. Време е да се върнем към това, което най-добре умеем, а именно.... да се ядем един други...

24 септември 2010, петък

Решение на СНЦ "Занаятчийски Еснаф- гр. Сопот" за турските униформи, поискани за връщане от НС"Единение"

Ей, когато ми върви на публикуване- върви ми. За един ден -две публикации.

Поводът за тази, е отговора на нашето сдружение СНЦ "Занаятчийски Еснаф- гр. Сопот", на искането на НС "Единение" за предаване на 5 бр турски униформи.

Публикувам отговора, с който натоварихме председателя на нашето сдружение Нено Грънчаров:

Във връзка с дискусията, която проведох вчера с Тихомир Генов по скайпа за връщането от наша страна на 5 комплекта турски униформи, които се "водят" на НС "Единение", на сбирката снощи (23.09.2010 г.) в базата на Занаятчийски еснаф, членовете му единодушно решиха и ме упълномощиха да публикувам решението им като председател на Занаятчийски еснаф във форума на Единение и то е:

Понеже реквизита на дружеството е направен и с наше пряко или косвено участие връщането на 5-те комплекта може да стане при следните условия:

• 1. От наша страна ние връщаме 5-те комплекта, но в замяна на това дружеството ни възстановява един комплект мъжка народна носия (която наистина се води на нашето сдружение) и изчезна преди две години при провеждане на мероприятие в гр. Клисура от колата на Вальо Пръмов и възстанови разходите по направата при украсата на чирените на пистолета на лицето изработило турските униформи, които възлизат на 400 лв.
  • 2. При неизпълнение от страна на съюза на горното искане 5-те комплекта оставата в реквизита на СНЦ "Занаятчийски еснаф" като справедлива компенсация за положения от наша страна труд и загубата на 1 комплект мъжка народна носия.

Анкетата приключи!

Драги съеснафници,
Гласуването в анкетата приключи.
Както се казва- Кой гласувАл, гласувАл! Кака сЪ ожени

Читателите(е, може би и на някое друго Ай Пи) дадоха своята дума:

За достоверност при запазването за бъдните поколения, на обстоятелствата породили еснафския глад... извинявам се- гняв, като притурка, запазвам в архив следните драматични редове:

Извънредно съобщение: Очаквайте пълен фоторепортаж от автоцензурираното светско събитие. Без цензура. Без автоцензура. Да живее свободата на словото и снимкопоказването !!! Да живее свободното слюнкоотделяне!!! (АдМИН)
Господа, госпожи и госпожици!

Форумът вече не е същия!

Заличени са най- брутално, безценни за еснафското слюноотделяне, източници на вдъхновение. На лице е грубо погазване на свещенните права на админа, единствен той да поправя, преправя, трие, бърше, гаври и заличава.

Цитирам нашего председателя:

"Г-н esnaf sopot те такоова безобразие и в сродните на сродни нам форуми го няма!!! Та къде отиде демокрацията и свободата на словото, печата и тям подобни думички???? Поне като не сме яли то очите да оплакнем като хората :(( Аз протестирам и приканвам и другите воайори на кулинарното изкуство да изразят публично протеста си срещу АНТИДЕМОКРАЦИЯТА във форума!!!!"
Глас председателски- глас божи

Пускам едноседмична анкета, която ще изрази желанието на мнозинството...

следва анкетата...

В очакване сме всички, да бъде изпълнена волята на мнозинството!

В интерес на истината всички опитахме вече от вкусните катми и баклава, но хоратата в случая е за снимки.....

P.S. .... също се очакват и идеи за нова анкета- примерно на тема- как трябва да се държи нашият двуличен съфорумник Е. Д. по чуждите форуми? Да продължава ли да плюе постоянно официалната линия на групата, само в редки екстре(екскре)мни ситуации, или въобще да си затваря плювалника?
.... но това са примерни тема и въпроси. Очаквам предложения, защото да си призная- лично аз съм пристрастен- тоя Е.Д. постоянно ми краде проектите за прикладите- КАФА!!!

22 септември 2010, сряда

22-септември - 102 години от обявяване на Независимостта на България

Ето че днес отбелязахме 102 - та годишнина от Обявяване Независимостта на България и къде нашата скромна група отдаде своята почит и признателност.

Интересното и познавателно пътуване започна в ранния следобед на 21 септември. След не много дълго пътуване отвъд Балкана пристигнахме в град Трявна. Там изчакахме към групата да се присъединят нашите приятели от Пловдив, Белене и София и от там всинца заедно към село Кисийции, където ни посрещна гостроприемния домакин на къща "Стария дъб" Какво се случи след това вижте сами:

Деня премина в нощ, а нощта в ден, да не забравим да благодарим на кулинарите, които ни предложиха прекрасна вечеря , уникални десерти и прекрасно подредена трапеза.

Сутринта пихме кафе, хапнахме от прекрасните катми и баница с локум приготвени от Калина.
Около обед всички ние се отправихме към центъра на град Трявна. Тук, за да отбележат празника подобаващо се събраха много РОДОЛЮБИВИ БЪЛГАРИ, които се включиха в открития урок по РОДОЛЮБИЕ организиран от регионален клуб Трявна на Дружество "Традиция" .

19 септември 2010, неделя

За махленските крамоли и наддумки, или за дребните душички и големите дела, или самокритика на един еснафин :-) .. или епилогъ на една затрита....

Издъних се .

...сега всички ще ми обърнат гръб...

Позволих си публично, и то в сродни нам форуми, да заклеймя моите другари и другарини по четвъртъчно еснафско тегло, като принизих борбата им за правда и свобода, наричайки я , цитирам с огромно себеотвращение:" махленските крамоли и наддумки". Подцених също и високо аналитичния и познавателен разбор на тема "групова динамика"
Посипвам си главата с пепелПростете ми приятели! Простете ми, въпреки че не заслужавам дори да ме удостоите с ненавист и омерзение...

Загледах се в тазгодишният календар на отскоро близък нам съюз, и прозрях- всичко е закодирано още на него:

Моля, дайте предложения за текстове в полетата

И нека в лявото поле се постави най-мерзкия и безпощаден за мен текст!

P.S. Само не казвайте на К.............

------------------------------------------------
edit 1: тук, на тази стена на плача, ще бъдат онагледявани всички предложения за текст в полетата...

1. 2.
3. 4.
5. 6.
7. 8.****************

9?

--------------------------------------------------

edit 2: и не само ‡† Nicki † Nnight †‡ знае да срийншотва(ще да рече, да застрелва екрана) :

---------------------------------------------------

edit 3: Снимка No 8 e премахната по молба на лицето, което беше на нея.
Администраторът на блог-форума поднася своите извинения на засегнатите, заедно с уверението че всичко това е направено само и единствено в рамките на шегата. Не е целена обида към никого...

esnaf sopot
(11.08.2011г)
---------------------------------------------------

Публикувал:Евгени Димов
Photobucket