публикуване на статия| * | #|публикуване на коментар
VIP ЗОНА| |ПРАВИЛА| |Официални изявления | | | |

24 октомври 2010, неделя

Малка фото история за една прекрасна идея на едни родолюбиви българи от Сопот, Клисура, Карлово, Копривщица и София !

В навечерието на 1 - ноември една идея на родолюбиви българи бе подкрепена от екипа на SKY TV Сопот и се превърна в реалност. Сега представям пред вас кратка фото история на тази идея, а съвсем скоро ще бъде излъчен и заснетия филм.

Искам да изразя своята огромна благодарност към всички участници и най-вече към нашите малки звезди - възпитаници на Начално училище "Неделя Петкова" Сопот и тяхната госпожа Митка Божкова - Иванова, на нашите приятели Дончо, Краси и Луко от Копривщица, на Тасо и Меги, на Стефан, които имаше само няколко часа, за да стане част от екипа и да спаси заснемането на филма, приемайки да изпълни ролята на Главния учител Климент.

Голямо благодаря на ръководството на Професионална гимназия "Ген. Владимир Заимов" Сопот за съдействието при осигуряване на реквизита за малките участници.

Благодарим за съдействието на екипа на къща - музей "Иван Вазов" Сопот и на уредника Надя, която посвети почивния си ден на тази идея.

И не на последно място да благодарим на Евгени, който гледа децата и това даде възможност на Гергана да изпълни прекрасно своята роля на Рада Госпожина !!!

video

Филмчето ще бъде излъчено на 01.11.2010 г. веднага след новините в 20.00 часа по телевизия SKY TV.

22 октомври 2010, петък

Последен пост на един виртуален еснаф :-) Или Админът е мъртъв, да живее админа!

Имало едно време едни хора от източната и средна земя, дето се занимавали главно с рязане на дърво и желязо, които за краткост ще наричам резнистружковци.
Двете земи изобилствали от тях, ала всички те били разпокъсани, та даже не се и знаели един друг. И тези резнистружковци , в самото начало на нашето хилядолетие, решили да се събират всеки четвърти ден от седмицата, та да обменят резнистружковски мисли, лакърдии и откровени послъгвания.

За начало се събирали по кръчми разни най-разнообразни в източната земя.

В един красив ден, се отдала възможност да направят нещо повече от четвъртъчно резнистружковско надлъгване, като основали Ханзата от средната земя. Та в тази Ханза можели да влизат не само резнистружковци, ами и други люде. Заредили се да влизат разни- колебаещи се приходящи, гръмнипушковци, помощчии, сеирджии, винцесръбковци, най-обикновини сръдковци. През годините поотпаднали доста от помощчиите и сеирджиите, а винцесръбковците и най-обикновените сръдковци направо изчезнали от Ханзата. Дошли и люде(главно гръмнипушковци) от високата земя.

Ханзата от средната земя вече не била чисто резнистружковска. В определени моменти била ту помощчийска, ту сеирджийска, ту гръмнипушковска, а от време на време всичките заедно.
Дали е резнистружко, гръмнипушко, помощчия, сеирджия, хвалипръцко, или най-обикновен сръдко, за Ханзата на средната земя е без значение.

Защото както казва Дилбер Танас:
"...Но то, аслъ, човек бидува човек, ама и човек, човек бидува и магаре..."

Избрах с тази набързо и нескопосано надраскана притча да започна последния пост на esnaf sopot
Време е виртуалния заядлив админец да отстъпи място на реален човек с реално име.

Не крия че тласък да напиша тези редове е разигралият се снощи екшън и словоизлиания по мой адрес. Тласък да, но това не е причината. Беше въпрос на време.

Към фрази, отправени лично към мен нямам претенции, може би са с основание,знам ли!?(не се сдържах- копнах го отново) Но думи от рода на: " не стига, че ти вдигнахме посещаемостта на форума" , (да не изброявам друго) ме карат да мисля, че изобщо не е схваната същността . Форумът, това сме всички ние. Аз не съм домакин някакъв, за да треперя, сакън, някой да не се обиди и напусне, па що не пише, пък безинтересно ли му е, и т.н.
Тук всеки е дошъл доброволно, и никой никого не държи на сила.

Просто се уморих. От днес обявявам че профилът на esnaf sopot остава администратор на доизживяване до избирането на нов такъв, и то в разумно кратко време, след което ще изчезне от VIPсътрудниците.

Така администраторът, който и да е, ще е избран, а не заварен при неясни обстоятелства, а и форума няма да е "мой".Оставям форума в добро според мен състояние. Към този момент в него има 148 публикации(вече 149 ), старателно и системно етикирани, и 936 коментара към тях.

Дали форумът ще се развива, или ще позападне, от всички зависи- на мен може би най-много от всички ми се иска да е първото.

Първият пост тук изобщо, когато форума беше практически бял лист, е със текст:
"Здравейте. аз съм първият, който пише във този форум...е, форумче (на право форумченце). Дано не съм последния. На добър час!" (22 юли 2008, вторник)

http://www.forum.esnafsopot.com/2008/07/blog-post.html

Аз ще си открадна задния край:

Дано не съм последният. На добър час приятели!
...пък от време на време може и да пописвам.... тайно... от ника на evgeni

.

кризисния щаб взе решение esnaf sopot да продължи да админства, но само това. Сиреч, да опъва ярема, но да не си отваря много плювалника.

Публикувал за последно, е... или за предпоследно: "Сопотски Еснафъ"

20 октомври 2010, сряда

Честит Рожден Ден,Киро!!!

Днес Кирил Георгиев има Рожден ден! С пожелание за здраве, късмет и любов!!!

---------------------------------------
вметка от esnaf sopot

Поздрави и за Таня Н. Честитя и първата публикация.

Исползвам публикацията и, за да вмъкна една неосъществена статия- веднага пояснявам:
Преди няколко месеца се издъних, и поздравих Кире за рожденния му ден по никое време... (цък)
Сега, вече на рожденния му ден пействам пълния текст, така както си беше:

Честит Рожден Ден, Кире!!!

Бъди жив и здрав, и все така духовит!!!

Всички Ти желаем благополучие, все по- интересни творби , и превъплЪщения на възстановките

И да намалиш цигарите....!

Поздрав за теб:

19 октомври 2010, вторник

Истанбул , Истанбул........ Истанбул !!! Или чудното пътешествие на един еснафски ключ до "високата порта" :-)

Кратък фотоочерк на нашата визита до Истанбул:

В паузите от зверското препускане, рахатът беше пълен.

стерео снимка

синята джамия, панорамна снимка

Публикувал:Евгени Димов
Photobucket

14 октомври 2010, четвъртък

Петковден: Честит имен ден на Петко Жечев !!!

Честит имен ден на Петко!!!

Пожелавам му спорна работа и успехи в личен и професионален план.
И да почерпииииииииии!!!
(...пък е и четвъртъъъъъъък!?...)

поздрав:
...приликата на събитията в клипа, с едни други събития, е случайна...

Photobucket

Анкета ІІ приключи.

Гласуването и във втората анкета приключи. Резултатите са тези:

Значи остава положението (вече изгласувано) с ограничение в съдържанието на публикуваните материали.

Това беше.

За архив пействам и текста към анкетата:
_____________архив______________

Като се размислих- кой съм аз, че да цензурирам писанията тук!? В края на краищата не съм пъдар някакъв - нека направим анкета, която ще отреди какъв трябва да е регламента. Искам да отговорим на въпроса, при всичката условност на понятието"неподходящо съдържание за непълнолетни".

Връщам оригиналния облик на статията, породила анкетата. Е.... успоредно с това трябва да върви и предупреждението , което всички сте прочели, след като четете това.

Предупреждението за съдържание се отваря, и ще се отваря на всеки, който иска да влезе във форума.

-При решение НЕ , свободата е пълна, а предупреждението остава. Няма как (виж тук) .

-При решение ДА , можем да премахнем предупреждението , но така наречения "неподходящ за непълнолетни" елемент в статията , трябва да бъде променен от автора на статията.

edit: Тъй като снимката която породи тази анкета, е автоцензурирана* от бай Автор , махам предупреждението (което не знам дали стана ясно- не е мой каприз, а задължително условие на Blogger , осигуряващ хоста).
Анкетата обаче остава: гласувайте!

*прибързано според мен- към този момент остават цели три дни до края на анкетата.

esnaf sopot
_____________архив______________

Публикувал: "Сопотски Еснафъ"

11 октомври 2010, понеделник

Заловиха злосторника! Или "Спете спокойно деца"...

По данни на ВМР, при спец акция на Отдел Нравствен при ГДБОБъ, е заловен изключително опасен за детската аудитория на форумите, пласьор на неприлични снимки, материали и др. Престъпникът е популярен с прозвището Бай ‡† N †‡ .

На снимката е уловен момента, в който командосите залавят Бай ‡† N †‡ , точно в момента, в който се опитва да разлепи вулгарен плакат на фасадата на "Сопотски Еснафъ". По информация на пресцентъра на ВМР, акцията е естествен финал на 3-годишно разследване . Осведомен източник обаче сподели, че ареста е по сигнал на презрян АдМИНец , на .. известен с добродетелността си интернет форум ...

При обискът в жилището на Бай ‡† N †‡ са иззети неприлични материали в особено големи размери. Намерени са около 80 броя на списание “Playboy” , и то без всякакви надлежни разрешителни.В действителност Бай ‡† N †‡ има разрешително за 10 броя еротични списания, и то от рускотурската война . В документа пише, че номерата на броевете не се четат. Разрешителното е с изтекъл срок и не е подновено. Той много добре знае, че е длъжен да регистрира сбирката. Това става не толкова трудно. В Отдел Нравствен има специален регистър на колекционерите, но той не фигурира там. В сбирката му има броеве, които са от доста по-късна от разрешената епоха. Това вече е сериозно, защото минава по чл. 69 от НК .

Твърди се, че Бай ‡† N †‡ натрупал нечестно богатство, пласирайки фалшиви 50-левови банкноти по местните аптеки...

Рецидивистът е популярен и с внасянето на смут и разкол в редиците на патриотични организации

Злосторникът е вече в ареста, подстриган е прилично, и срещу него се води дело по бързата процедура:

В защита на Бай ‡† N †‡ е създадена страница във facebook, която набира все повече привърженици на

В негова защита се проведоха и протестни демонстрации на свободолюбивите и по-широко скроени от останалите, която демонстрация причини масови безредици.

Демонстрантите се заканиха, че следващият път ще дойдат не само без оръжие, ами и без униформи.....

Източник: интернет

Photobucket