Имало едно време едни хора от източната и средна земя, дето се занимавали главно с рязане на дърво и желязо, които за краткост ще наричам резнистружковци.
Двете земи изобилствали от тях, ала всички те били разпокъсани, та даже не се и знаели един друг. И тези резнистружковци , в самото начало на нашето хилядолетие, решили да се събират всеки четвърти ден от седмицата, та да обменят резнистружковски мисли, лакърдии и откровени послъгвания.
За начало се събирали по кръчми разни най-разнообразни в източната земя.
В един красив ден, се отдала възможност да направят нещо повече от четвъртъчно резнистружковско надлъгване, като основали Ханзата от средната земя. Та в тази Ханза можели да влизат не само резнистружковци, ами и други люде. Заредили се да влизат разни- колебаещи се приходящи, гръмнипушковци, помощчии, сеирджии, винцесръбковци, най-обикновини сръдковци. През годините поотпаднали доста от помощчиите и сеирджиите, а винцесръбковците и най-обикновените сръдковци направо изчезнали от Ханзата. Дошли и люде(главно гръмнипушковци) от високата земя.
Ханзата от средната земя вече не била чисто резнистружковска. В определени моменти била ту помощчийска, ту сеирджийска, ту гръмнипушковска, а от време на време всичките заедно.
Дали е резнистружко, гръмнипушко, помощчия, сеирджия, хвалипръцко, или най-обикновен сръдко, за Ханзата на средната земя е без значение.
Защото както казва Дилбер Танас: "...Но то, аслъ, човек бидува човек, ама и човек, човек бидува и магаре..."Избрах с тази набързо и нескопосано надраскана притча да започна последния пост на
esnaf sopotВреме е виртуалния заядлив админец да отстъпи място на реален човек с реално име.
Не крия че тласък да напиша тези редове е разигралият се снощи екшън и словоизлиания по мой адрес. Тласък да,
но това не е причината. Беше въпрос на време.
Към фрази, отправени лично към мен нямам претенции, може би са с основание,знам ли!?(не се сдържах- копнах го отново

) Но думи от рода на
: " не стига, че ти вдигнахме посещаемостта на форума" , (да не изброявам друго)
ме карат да мисля, че изобщо не е схваната същността . Форумът, това сме всички ние. Аз не съм домакин някакъв, за да треперя, сакън, някой да не се обиди и напусне, па що не пише, пък безинтересно ли му е, и т.н.
Тук всеки е дошъл доброволно, и никой никого не държи на сила.
Просто се уморих. От днес обявявам че профилът на
esnaf sopot остава администратор на доизживяване до избирането на нов такъв, и то в разумно кратко време, след което ще изчезне от VIPсътрудниците.
Така администраторът, който и да е, ще е избран, а не заварен при неясни обстоятелства, а и форума няма да е "мой".Оставям форума в добро според мен състояние. Към този момент в него има 148 публикации(вече 149

), старателно и системно етикирани, и 936 коментара към тях.
Дали форумът ще се развива, или ще позападне, от всички зависи- на мен може би най-много от всички ми се иска да е първото.
Първият пост тук изобщо, когато форума беше практически бял лист, е със текст:
"Здравейте. аз съм първият, който пише във този форум...е, форумче (на право форумченце). Дано не съм последния. На добър час!" (22 юли 2008, вторник)
http://www.forum.esnafsopot.com/2008/07/blog-post.htmlАз ще си открадна задния край:
Дано не съм последният. На добър час приятели!
...пък от време на време може и да пописвам.... тайно... от ника на evgeni 
.

, но да не си отваря много плювалника

.
Публикувал за последно, е... или за предпоследно: "Сопотски Еснафъ"