смокиново сладко

Сладкото е с лимитирана серия, и не е предвидено за разпространение в търговската мрежа.
Ще се подарява на личности със обществено полезни и еснафски заслуги.
- Чудодейната амброзия е сварена по тайна рецепта (не казва
) от Бойка.
- Всяка опаковка съдържа по 2(две) смокини( +/- две
), поради невъзможност да се сложи само една (някакси прекалено щеше да е... умували сме го
)
- Закрепването на хартията за капачката, се осъществява с ластик, осигурен от Т. Георгиева, но повече не мога да напиша, че е секретно
- Етикетът и оформлението са в "ретро" издържан стил, скромно мое дело (предварително благодаря за поздравите, в очакваните ята от хвалебствени коментарии
)
Публикувал: "Сопотски Еснафъ"
Поздрави естествено ще има!
ОтговорИзтриванеНо тогава когато и ний смогнем да се доредим подир заслужилите еснафски членове, че белким успеем да засмучем от въпросното сладко с въпросните две смокини(най-вече да засмучем от смокините)!!!
P.S Разумява се смокините са две поради факта, че големината им не позволява да влязат три в буркана....
NickiNight каза... ...белким успеем да засмучем от въпросното сладко...
ОтговорИзтриванеНе става така лесно без заслуги братко- Бойка не даде и лъжицата от огнището да оближем :-)))
А смокините са две, и поради всеобщият кризис, с цел да се не разхищава и "пирува по време на чума". То и в къщи тая година затиснахме в качето има няма 10-на зелки.... и....то Брюкселски :-(
А сега ми кажи с какъв буй да ги затисна :-(
P.S. Иначе право си схванал символиката на зас(м)уканите 2 смокини
-Две смокини- ето ти една символика
-Две смокинки- ето ти друга символика
Добре,че бешенежната смокинка на"Еснафъ Сопот",която мило (май не толкова)го помоли да изобрети завършека на този продукт,за да добие той вида,който заслужава.
ОтговорИзтриванеЯвно смукането е ключът към всичко. Било то смокиня, било то смокинка!...И тогава ти идва да завършиш какво ли не.
ОтговорИзтриванеИ правилно се употребява тук думата "завършва".
Щото смокинките може и да свършват.
Но само смукачите завършват!
...А що се отнася до брюкселското зеле-тебе бУй ти не требе.
Кат' гледам... дискусията смело и сигурно върви към публикуването на непристойни клипове разни :-))))
ОтговорИзтриванеГена свършил си много добра работа, съдейки по публикуваната снимка. Като оставим настрана смукателните коментари, дайте да помислим за приложение и на смокиновите листи. Освен за ядене, те могат да се използват и за други работи, ( като приикриване на нечии срамотии например )
ОтговорИзтриванесветльо каза... "...Като оставим настрана смукателните коментари, дайте да помислим за приложение и на смокиновите листи..."
ОтговорИзтриванеХахаха.... Дръж се смокиньо, че ти подпукахме и листата ..хаха :-)))))))
P.S. Като гледам какви алюзии предизвикват две смокини, представям си какво ще е чудо, ако решим на направим и сладко от (партийната)слива
:-))))))))
а пък на тема смокинови листа и туй(или по-скоро онУй) що прикриват, ако знаете какъв клип ми се намира...:-))))))))))
ОтговорИзтриване...а пък за листата на смокинята не се кахъри!
ОтговорИзтриванеКакто засмукахме смокинките идва ред да засмучем и сливките- нямам против :-)))))))....
NickiNight каза...
ОтговорИзтриване"а пък на тема смокинови листа и туй(или по-скоро онУй) що прикриват, ако знаете какъв клип ми се намира...:-))))))))))"
Зная аз, че си стара къща, и клипчета за растителност всякяква можеш да извадиш ;-))))
Моля,моля сливите ги обичаме натурални.Никакви сладка,компоти или джибри!
ОтговорИзтриванеgeri каза:... Моля,моля сливите ги обичаме натурални
ОтговорИзтриванеЕ,... то... сливите всеки ги обича натурални :-))))
И аз мисля, че сливите по са добре натурални :)))
ОтговорИзтриванеgeriказа...
ОтговорИзтриванеМоля,моля сливите ги обичаме натурални.Никакви сладка,компоти или джибри!
Изразявам съгласие с преждеговорившата другарка-съфорумничка по отношение на незаменимия вкус на натуралните сливи.
Аз бих добавил, че питая особени предпочитания към тези сливи дето са без костилки :-))))
То натурална сливка си е най- добре;-)
ОтговорИзтриванеНо когато сняг забръска,
що ще чиниш ти зимЪска
Все пак трябва да се приготвим и за дни, когато натуралната слива хич не е на една ръка разтояние.
Трябва да се направи разнообразна зимнина, взависимост от предпочитания и моментни желания.Примерно:
-сладко от сцепена, обезкостена слива
-компот със плуващи в него млади и малки сливки
-ошаф от узрели и големи сливи
Предложенията за сливите са много добри стига да не са сушени
ОтговорИзтриване