Успешно приключи Египетската мисия на нашата скъпа съеснафничка Таня Славова. Избягвайки по чудо Исландският вулканичен пясък, тя посети Египет с много отговорна мисия, прикрита зад проучване на челния Египетски опит в опесъчаването и подготовката на зимният сезон......
Ето изрезка от Египетски всекидневник, отразяващ посрещането и на летището...
Странно защо, след нейното посещение, официалното название на така наречените "арафатки", вече е "славовки"....
Истинската цел на пребиваването и в арабската държава обаче беше огледа, и разчитането на йероглиф* от храм в Карнак(червената стрелка), единствения неразчетен от Шамполион, на камъка, популярен още като Розетски....
Световно известният клисуролог и египтолог St. Jovano, в интервю за списание "LIFE", сподели, че този йероглиф е много важен за египтологията, и успешното му разчитане от г-ца Славова, подкрепя една стара негова теория за великото преселение на народите, освен това довежда до фундаментално нов прочит на същността на Египетската цивилизация...
Очакваме от Таня Сл. подробен разказ и фото репортаж от тежката Египетска мисия, както и разкриване пред Еснафската катедра, на технологията и тайните на папируса...
*Гореописаният йероглиф е известен сред научните среди като "онЯ йероглиф"
И..... традиционнияклип, този път с Египетска походка- TheBangles - WalkLikeAnEgyptian:
_______________________________________ информация под черта: Твърди се , че за епохалното си откритие, г-ца Славова е поискала за хонорар , внушително количество от някакво желирано сладкарско изделие, направено от нишесте и подсладена със захар вода.....
Ей, пак е изтекла информация от тайнствената мисия на г-ца Славова. Дали фамозната капела е била "хваната", така де, я от някой "бръмбър", или цял скарабей и е бил монтиран, само може да гадаем.Но фактът си е факт, горкият Шамполион, така и не разчете йероглифите, та трябваше да изпращам човек да опровергава неговите писания. Вече Долен Египет се нарича Долното течение на клисурската река. Този път съм аз, оня клисуролога...
емотиконка се вмъква, като се постави символният и еквивалент в коментара Можете да използвате някои HTML маркери, например: <b></b>, <i></i>, <a href=""></a> Как се публикува коментар, подробно е обяснено тук
Ей, пак е изтекла информация от тайнствената мисия на г-ца Славова. Дали фамозната капела е била "хваната", така де, я от някой "бръмбър", или цял скарабей и е бил монтиран, само може да гадаем.Но фактът си е факт, горкият Шамполион, така и не разчете йероглифите, та трябваше да изпращам човек да опровергава неговите писания. Вече Долен Египет се нарича Долното течение на клисурската река. Този път съм аз, оня клисуролога...
ОтговорИзтриване:)))) направо умрях от смях :))))
ОтговорИзтриване