Интересното и познавателно пътуване започна в ранния следобед на 21 септември. След не много дълго пътуване отвъд Балкана пристигнахме в град Трявна. Там изчакахме към групата да се присъединят нашите приятели от Пловдив, Белене и София и от там всинца заедно към село Кисийции, където ни посрещна гостроприемния домакин на къща "Стария дъб" Какво се случи след това вижте сами:
Сутринта пихме кафе, хапнахме от прекрасните катми и баница с локум приготвени от Калина.
Около обед всички ние се отправихме към центъра на град Трявна. Тук, за да отбележат празника подобаващо се събраха много РОДОЛЮБИВИ БЪЛГАРИ, които се включиха в открития урок по РОДОЛЮБИЕ организиран от регионален клуб Трявна на Дружество "Традиция" .
"Родолюбиви българи" а??
ОтговорИзтриванеТези родолюбиви българи г-це си имат имена.
:-))
Останах приятно изненадан от уважението проявено от колегите в областта на приложните изкуства към нас и нашата работа.
ОтговорИзтриванеАйде пак се почна една ..... :))))
ОтговорИзтриванеТи не си ли взе вече поука от недотам сродните нам форуми, или искаш админа и тука да те изтрие :))))
Прав си Светльо, особено в дърворезбарските ателиета майсторите казаха, че няма да си мият и метат подовете поне година та да не изтъркат следите на ЕВГЕНИ ДИМОВ :)))
ОтговорИзтриване-------------------------------------
ОтговорИзтриванеNeno каза:... особено в дърворезбарските ателиета майсторите казаха, че няма да си мият и метат подовете поне година та да не изтъркат следите на ЕВГЕНИ ДИМОВ :)))
-------------------------------------
Ей това е приказка!!!! Пост за показ!!!
Призовавам и останалите съфорумници към конструктивен, градивен, позитивен ЕВГЕНИ ДИМОВ-ски тон :-)))))))))))))
А не като разни тука поплювковци, дето нажежават обстановката (на махленско ниво) тук и в нЕкои други форуми >:-(
P.S. Напомням само че остават броени часове до края на гласуването. Не остана- ГЛАСУВАЙТЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!
Това, че познават вашата работа никак не ме учиди, защото винаги съм знаела, че сте уникални!
ОтговорИзтриванеНосят се слухове, че някои майстори в знак на почит след като разбрали, че в града име е Евгени Димов веднага са затворили дукяните си и излезли да го приветстват на улицата на занаятите.
ОтговорИзтриванеТака е, даже засвидетелсваха силен интерес към скромната ми еснафска персона. Ще поясня веднага- срещите протичаха горе долу в следния диалог:
ОтговорИзтриване--------------------
-Здравейте, аз съм колега, Евгени Димов, навярно сте чували.....
-КОЙ!?!?!?
--------------------
Кажете ми съеснафници, ако майсторите не се интересуваха неистово от мен, щяха ли да зададават един и същ въпрос- "КОЙ?"
Някой ще ми помогне ли с облачетата на снимката от календара на единение, написах диалога в долната тема но не знам как да го кача в облачетата, Гена HEEEELP !!!
ОтговорИзтриванеНенко, за облачетата ще се погриже админа и той ще премести това, което си написал и ще публикува !
ОтговорИзтриванеИмам чувството, че този форум е създаден, за да величае "скромната еснафска персона" ЕВГЕНИ ДИМОВ. Ако се направи семантичен разбор на постовете (пък, ако щете и психологически такъв) ще се установи, че всичко се върти около него. Моля ви се, това вече не се търпи. Администраторът да се вземе в ръце и да поправи тази несправедливост! Това, което аз мога да направя по въпроса е да похваля друг член на Еснафа. И това е Таня Славова. Тя се прояви като велик организатор и благодарение на нея отидохме до Трявна. БРАВО, ТАНЧЕ!!!:-)
ОтговорИзтриване-----------------------------
ОтговорИзтриванеKalina_Malina каза:
"...Имам чувството, че този форум е създаден, за да величае "скромната еснафска персона" ЕВГЕНИ ДИМОВ......Администраторът да се вземе в ръце и да...."
-----------------------------
Безсилен съм за съжаление да повлияя.
Моите възможности са скромни- свеждат се до манипулирането на някой друг вот и толкова ;-)
Но и Вие хич не ми помагате- гледам- с охота се снимате по площади Тревненски, с тази меко казано спорна личност(питайте Клисурци).
Не е само туй, ами слушам, че и официално лице сте закарали в Трявна, манифестъ някакъв да прочете в чест на този ЕВГЕНИ ДИМОВ!?
Иначе наистина трябва да благодарим на Таня Славова , за чудесния избор който бе направила, както и за таланта и, да организира такава дезорганизирана маса като еснафската. Ще трябва все пак да и дам някаква наградка......... май.........по-нататък.................
Eто още едно потвърждение за нашата визита в Трявна и впечатлението, което остави групата на Соптоски Еснафь.
ОтговорИзтриванеNadegda разказва впечталенията си от събитието и някак си макар и трудно успяла да преодолее силното впечатление от присъствието на еснафа Евгени Димов и отделя подобаващ респек и на останалите еснафи и някои нееснафи(но съпричастни към еснафското движение) :-)))))
На тези, на които не им е пък толкова интересна персоната на "великомайстора" Евгени Димов :i , давам линк към сайта на къщата за гости, в която отседнахме:
ОтговорИзтриване#h
#l
Чудесно място, до най-малката подробност!!!
Сложих и банер в галерията ни с препратки:k
Като я видях отново и се изпълних с умиление...
ОтговорИзтриванеСпомних си за катмите, локума, стаята с надуваемото легло и прочие....
Всъщност може и без прочие..
ОтговорИзтриване