публикуване на статия| * | #|публикуване на коментар
VIP ЗОНА| |ПРАВИЛА| |Официални изявления | | | |
***

сряда, 6 юни 2012 г.

Отново за играта "Познавам ли моята България" и "Хемус"-а



  Когато знаеш че приятелите  са там някъде, и научаваш по някоя добра новина за това което правят, приемаш всичко като даденост. Не си задаваш въпроса лесно ли се справят, и какво им коства това ....

Само преди седмица две, тук бе публикувана информация за провеждане на играта "Познавам ли моята България" в Париж, и чудесните отзиви от нея:

Попадна ми статия за играта във вестник "Всичко за семейството" от 3 май 2012г.


кликни за да прочетеш статията


За съжаление , прочитайки я,  разбрах, че от 1-ви юни 2011г. поради финансови причини съревнование в страната не е имало. Една година  е много време  - това е цял набор ( или випуск). Явно в нашата мила страна има по-важни неща от това, всъщност "познаваме ли нашата България?!"

Бил съм само веднъж на провеждане на такова съревнование, но ми бе  е достатъчно за да видя ентусиазма на децата и полезността на цялото това нещо.

Искрено се надявам ние българите да поумнеем поне малко и да почнем да  правим каквото трябва.

До тогава надеждата ще е  играта , и подобните на нея инициативи , да се разраснат по българските диаспори по света.

Жалко е, но май ще излезе вярна приказката, че за да станеш добър българин, трябва по-напред да станеш чужд поданик....



Лирично отклонение извън темата (дали!?) : 


Само преди седмица бе провалена една чудесна  идея за демонстрация  на класически оръжейни занаяти, по време на изложението "ХЕМУС 2012",  на щанда на една от така наречените "патриотични организации".

Някой  лепна на майсторите етикета "Те са с комерсиална цел" и ги подхвърли да си наемат самостоятелен щанд, мерейки се с продавачите на ракети , кораби, самолети и армейско сателитно оборудване.

Не ставаше въпрос за продажби, а само за демонстрация на оръжейни гравьорство и  фина дърворезба, ... е..  можеби даване на някоя друга лична визитка. Беше нужен  1.5  м стена с масичка. Нищо повече.
  
Добре че ръководството на ВМЗ ЕАД реагира бързо( за което сърдечно  благодарим) , и прецени че работите на майсторите са стойностни и си струва да се покажат на посетителите на изложението.

Жалко е, но май ще излезе вярно, че за да  признаят в собствената ти страна това което правиш, за част от националното богатство и капитал, трябва по-напред някой от чужбина да го извика...

...такива ми ти работи...



edit:
Хрумна ми как да стане демонстрацията на занаятчийски умения на другия "Хемус" , но така че да не  коварно прикрита реклама на собствения бизнес. 
Ето така:







 _____________________________
 Публикувал: evgeni

6 коментара:

  1. За съжаление за "Патриотичните" организации си напълно прав Евгени защото тяхния "Патриотизъм" се изроди само в провеждането на възстановкии нищо повече :f

    ОтговорИзтриване
  2. Правилно сте го казали момчета ! Наистина ,организациите които постоянно се бият в гърдите, че милеят за традициите и историята на БЪЛГАРИЯ видяха в нас само търговци ! И аз също благодаря на ВМЗ-Сопот за това, че ни дадоха възможност да покажем на света на какво сме способни !!!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте момчета :-)
    Сърдечен поздрав от Тасо.
    Отново ви поздравявам за всичко, което правите :-) и се радвам, че имам честа да ви познавам. :-)

    Аналогията, която Евгени е направил между две на пръв поглед различни теми, е много точна и неприятна (много меко казано).
    Не знам какво се е случило на "ХЕМУС 2012" и защо "патриотичната" организация се е отнесла толкова грубо с вас, но мога да ви кажа една допълнителна "украска" за "Познавам ли моята България?".
    При едно мое посещение във Варна, реших да обиколя училищата, за да представя състезанието с цел организиране на няколко кръга там. Успях да посетя 5 училища и в 3 от тях директорите ми зададоха въпроса "Идеята е много хубава, но кой и колко ще плати на учителите?"... Мисля, че няма нужда от коментар...

    Мога само да направя аналогия в мисленето на нашите "будители" и голяма част от членовете на "патриотичните" организации. А дали тези "членове" не са обучавани от онези "будители"?
    Какво ли ни очаква от поколенията след нас?

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей Тасо,
    Радвам се да те прочета на това място :-)

    Не знам как да коментирам това което си написал.

    Уви - с такива истини се сблъскваме ежедневно едва ли не.

    Утехата ми е че в тази страна винаги ще има хора, които ще я движат напред, не благодарение, а въпреки останалите.

    Ти приятелю си избрал трудния път - да си от първите.
    И съм сигурен че ще развиеш играта. И друга ще започнеш. И нея ще развиеш.

    ...въпреки тези от останалите...

    ОтговорИзтриване
  5. Поставих препращащ банер в отдел "препратки" към сайта на "Познавам ли моята българия"

    Банерът изглежда така:

    снимка

    ОтговорИзтриване

емотиконка се вмъква, като се постави символният и еквивалент в коментара
Можете да използвате някои HTML маркери, например:
<b></b>, <i></i>, <a href=""></a>
Как се публикува коментар, подробно е обяснено тук