Поводът за тази, е отговора на нашето сдружение СНЦ "Занаятчийски Еснаф- гр. Сопот", на искането на НС "Единение" за предаване на 5 бр турски униформи.
Публикувам отговора, с който натоварихме председателя на нашето сдружение Нено Грънчаров:

Понеже реквизита на дружеството е направен и с наше пряко или косвено участие връщането на 5-те комплекта може да стане при следните условия:
- 1. От наша страна ние връщаме 5-те комплекта, но в замяна на това дружеството ни възстановява един комплект мъжка народна носия (която наистина се води на нашето сдружение) и изчезна преди две години при провеждане на мероприятие в гр. Клисура от колата на Вальо Пръмов и възстанови разходите по направата при украсата на чирените на пистолета на лицето изработило турските униформи, които възлизат на 400 лв.
- 2. При неизпълнение от страна на съюза на горното искане 5-те комплекта оставата в реквизита на СНЦ "Занаятчийски еснаф" като справедлива компенсация за положения от наша страна труд и загубата на 1 комплект мъжка народна носия.
Публикувал: "Сопотски Еснафъ"
Напълно съм съгласен с условията, които поставихте на самозабравилите се Единисти...В никакъв случай, ама в никакъв, не бива да се отстъпва...Май пропуснахте и скъпата аптечка изчезнала от Еко коплекс Клисура, по едно също време с изчезването на мъжкия народен костюм...
ОтговорИзтриванеНапълно съм съгласен с Анонимен. Странно или не, но и костюмът и аптечката изчезнаха по едно и също време. Дали е съвпадение, не знам...И както обича да казва класика на български поговорки и умотворения, да във всяко стадо има мърша, но някак си миризмата на мърша достига до нас далеч от към Запад...
ОтговорИзтриванеЕ хайде с имената ако може плииз, понеже все пак темата наистина е сериозна...
ОтговорИзтриванеКъм Анонимен 2: ... като че ли стилът Ви на изказване ми е познат, ... но... не е важно.... сигурно си въобразявам...
...Към Анонимен 2: ... като че ли стилът Ви на изказване ми е познат, ... но... не е важно.... сигурно си въобразявам...
ОтговорИзтриванеМи, въобразявате си..
Анонимен 2
ОК Анонимен1,2 ;-), беше просто молба от моя страна....
ОтговорИзтриванеПовече от очевидно е, че Анонимен и Анонимен 2 са едно и също лице. Но това няма никакво значение. Темата наистина е сериозна. И исканията звучат справедливо. Само едно не ми е ясно: в ролята на какъв Тихомир изисква тези униформи. Струва ми се, че с това изчезна и малкото надежда у някои да се съградят разрушените мостове.:-(
ОтговорИзтриванеEх Другарю Председател,
ОтговорИзтриванеТъкмо страстите бяха започнали да утихват след НЕдемократичния акт на изтриване на повечето постове.
И сега какво? Хвърли им още една бобма.:-)
Но както гласи една поговорка "Каквото повикало, такова се обадило"(с тази поговорка пак поздравявам ....:-) ..Вие знаете за кого)
...А това което твърди Анонимецът е истина, която обаче също не голям брой хора знаят.
--------------------------------------------
Kalina_Malina каза... Само едно не ми е ясно: в ролята на какъв Тихомир изисква тези униформи.
Как на какъв? В ролята на добрия пАстир разбира се, който отбира много от хубави и лоши стада.
Заставам с името си- и аз мисля че исканията са справедливи и реалистични.
ОтговорИзтриванеСега- знае се че аз нехая за възтановките и за някакви турски униформи не би трябвало да ми пука- в същност то си е и тъй. Разбирам обаче от чирени, и потвърждавам че това е тяхната реална цена. След като се стигна до "дай ми куклата, нати си парцалките", абсолютно честно е да се заплати за труда на Кире и Ненко.
Off topic
По въпроса за мостовете- те мостовете още си ги има ами.... бреговете са кът :-)
Останах си сам на моста :-), мила моя майнольо :-))))))
Абсурдността на цялата ситуация мога да сравня само с един филм на Доньо Донев- "кауза пердута"... но... на кой ли му пука...
Все пак, ако ви попадне филма- гледайте го! И да сте го гледали- пак го гледайте !
Другарю Админ,
ОтговорИзтриванеПредлагам за заключиш темата и който писал писал.
Стигя с тоя сериозен тон, че почвам да си мисля че пак съм сбъркал форумите. Нека тези кометари ги оставим за вече не до там сродните нам форуми. И без това сега тепърва ще го четат и ще умуват.
Там мегдан за коментиране колкото щеш. ...Е до момента в който не им станат неудобни и не ги изтрият разбира се :-)))))))
Не бива да си го помислям дори, че ми е слаб ангела...
ОтговорИзтриванеПък.. след първия път, всеки следващ по принцип е последен...
Казах ге не за да го направиш, а за да подсетя, че някак на мен не ми се струва удачно да пренасяме един дебат от един форум и без дурго започнат там в друг форум.
ОтговорИзтриванеНе се оправдавай- виновен си! >:-/
ОтговорИзтриванеНавярно забелязвате, че последно време админа е малко сприхав, и се дърли и заяжда със всеки.
ОтговорИзтриванеПредполагам това е един род съпротива в рамките на групата, което от своя страна пък е добре за нея(групата), ще рече- още е жива- ври, клокочи.
...това за съпротивата съм го чел някъде... или съм го гледал по телевизията... или пък съм го чул от някой....
А сега да Ви видя!?
ОтговорИзтриванеОбвинявате в каржба и безстопанственост тъй ли?
Това как ви се струва?
На мен не ми се струва удачно да пренасяме един дебат от един форум, и без дурго започнат там в друг форум....
ОтговорИзтриване(запетайката след "форум" си е лично моя) ⊙△⊙
Хммм ....Сега ти се струва неудачно, а когато го пренасяше ти беше удачно а???
ОтговорИзтриване....а за запетайката питай kalina_Malina дали пред съюза "И" се пише запетая.
Може пък и да ти отговори...Знам ли!
Хммм ....Сега ти се струва удачно, а когато го пренасях ти беше НЕудачно а???
ОтговорИзтриване... а дали се пише запетайка пред, или след съюз "И", честно да ти кажа- не ми пука особено :-))))))
ех че диалози.....
В страни от гаргарата всъщност продалжава да си бъде неудачно.
ОтговорИзтриванеНо ми е любопитно как се реши този път когато прояви пристрастие да го напишеш тук а не в другия форум, в който обикновенно обичаш да стоиш като темида с вързани очи и с меч и везни в ръце....
....а за запетайката може и да не ти пука, но на Kalina_Malina и пука за тези неща ..
...и то особено и пука.
Ей, тази запетайка, все я туряте на неподходящото място...То като пълния член, то от толкова употреба на неподходящи места, то съвсем умекна...пълният член.
ОтговорИзтриванеПиша за последно в тази тема (може и за предпоследно), но това е поради факта, че има четящи които не знаят за какво става дума. Отново Е.Д. се изказва безкрайно самонадеяно. На него не му пука за запетаята пред И. Но знае ли той на колко хора им пука? Знае ли, че това не е каква да е запетая и изобщо няма как да е "лично негова"? По-страшното е, че той прави този коментар след като Николай (този толкова умен и добър младеж) му е споменал за негативните последици, до които той (коментарът) ще доведе. И вместо да се съсредоточим върху проблемите на книжовния български език, ние губим време да се разправяме с тази „скромна еснафска персона”. Не бих могла повече да правя това. „Аз излазям!” Отивам да си чета правописния речник.:-)
ОтговорИзтриванеВиж сега- мен вече малко ме е страх да пиша в онЯ форум, че току виж съм се поолял с добрите намерения,... пак :-) Онзи ден в еснафа.... хайде това няма да го пиша...
ОтговорИзтриванеТова в рамките на шегата разбира се.
Учуди ме че в два поредни поста си сменил не само аватара*, а и правиш диаметрални исказвания(не трий- няма смисъл- снимал съм ги :-)) ), като второто- Уеко подстрекатеУско- пиши направо какво мислиш бе човек!!!
Ще отговоря на въпроса ти:
В онЯ форум не написах нищо, понеже там става въпрос за униформи, мундири, паласки, други парцалки, все неща, които няма да облека и нямам претенции знаете го.
Писах тук само за чирени, и поддържам мнението си, че щом се стигна до тук, труда на Кире и Ненко трябва да се заплати- така ще е честно.
Писах тук, и защото Еснафа в случая е страна по спора, излязъл е със становище, и който иска да разбере какво е, нека влезе тук, и го прочете, както и основанията за него. Това е- за това беше важно според мен, всеки от нас да каже с две думи становището си ТУК.
Иначе следя какви ги пишете §-() ... и не само вие...
Имам чувството че....... хайде и това няма да го пиша....
Но явно това е проблем различно протичащ при различните хора :)))
Някои ги е страх да не им Омекне.
А пък на други направо им Умеква :))))))))))))))
Kalina_Malina, :-)))))))))))
ОтговорИзтриванеЯвно един подир друг сме писали :-))))
А запетайкатоа си е лично моя, не само защото явно погрешно я слагам тамКА (странно-пак не ми пуко особено) , ами защото я слагам там, за да не ме обвинят в съвсем пълно и дословно плагиАД-ство :-)))))
И вземетае дайте някое друго предложение за анкета, та да му угодите на сприхавия админ :-))))
Аааааа за снимката ли питатеееее....
ОтговорИзтриванеза аватарааааа....
Снимката е добра и поздрави за нея.
С изключение на падащата светлина или по-точно ракурсът на светлината, но това не е по вина на фотографа :-))))))))
И пак за протокола да ме прощава Калина Малина, че така през нея правя забележки ама:
ОтговорИзтриванеиЗказвания- иСказвания
:)))))))))))))))))))))))))))))))
Ей днес голям майтап пада обаче....
Сигурен съм че одеве го написах със "З" !? Честно!
ОтговорИзтриванеЯвно коварния админ го е променил тихомълком , за да ме злепостави >;-( Знам му аз номерата...
Брееей- сега погледнах отатъка- голяма жега бре!
ОтговорИзтриванеБанове нЕкви се задават :-)))))
Крайно време е и тук админа да се вземе в ръце и да сложи на място нЕкои личности, дето търсят само комфронтация, и наставляват явни и анонимни как и какво да пишат. КРАЙНО ВРЕМЕ!!!
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеСори..:))) Поста беше предназначен за друга публикация.
ОтговорИзтриванеНо така и така почнах да пиша...
ОтговорИзтриванеХа сега да те видя като си такъв обективен миротворец и радетел за свободното, понеже взе отношение тук по темета и то с името си.
Дали ще ти стиска да се намесиш и там срещу тези призиви за БаНове :))))
Ха сега де!?
ОтговорИзтриванеКато пиша- К'ви ги пиша!?
Като не пиша- Що не пиша!?
Кажете ми уважаеми ‡† Nicki † Nnight †‡, но нека да е окончателно: къде точно ви сърби за да Ви почеша?
А в онЯ форум,то си е видно, кураж и гащи да се пише имате само Вие :()
... та като стана въпрос за гащи- да не са и те от реквизита? :-)))))))
Абе и тези от аватара не са негови а са от реквезет някакъв, ама няма да кажа от кой да не тръгне някой да си ги търси, че току виж останал без гащи :))))
ОтговорИзтриванеАз ако и да ти кажа къде ме сърби не ми се чини че ще имаш куража да ме почешеш. :))))))
ОтговорИзтриванеА пък ти, като не щеш да пишеш ни се губиш като мишена и няма кой да вземаме на мушка. Така някак скучно ни става като няма кой да дъвчем.
Пък и сега разбирам че някой на Л.С може да те е поназорил уж доброволно да спреш да пишеш.
Пък и с тази демонстрация на лека агресия, която разумява се хич не ти е по вкуса е понятно вече защо го даваш въздържал с в онЯ форум.
А пък ти Нено за гащите Не тревожи се...
На оногова, който си дозволи да предяви претенции за тях мога да предложа единствено и само ОнУй що се намира под гащите или по-точно тУй що гащите прикриват :)))
А бе ти си кажи къде те сърби(може и на Л.С.), пък кураж ще се намери- нали за туй са приятелите ... дет се вика, утре на мен ще се наложи, ще ми върнеш жеста ;-)
ОтговорИзтриване... дано не го връщаш кат' еснафин реквизит само :-)))))))
А от где си сигурен че ще ти го върна, като "еснафин реквизит".
ОтговорИзтриванеАми ако реша да ти го върна като Еснафин членска карта ...:)))) сетне какво питам аз..??!!
Re: Neno В интерес на истината този точно реквизит(без цилиндъра) аз* го докарах в Еснафа, но не се е отваряло дума за това ...
ОтговорИзтриване*Иначе на мен ми го беше дал отдавна бай Иван
---------------------
Re:‡† Nicki † Nnight †‡
Супер- значи си връщаш по много пъти(чл.карти)!!! :-)))
evgeni каза... Иначе на мен ми го беше дал отдавна бай Иван
ОтговорИзтриване...А колко чирени се наложи да направиш за него а?
И ако си ги направил армаган ли си ги сторил?
Моля настоятелно форумната управа най-после да вземе адекватни мерки към членове на форума, които имат за цел да предизвикват скандали! Във всички форуми достъпа на тези хора се ограничава, когато правят скандали и това е просто почистване на форума.
ОтговорИзтриване..Ми настоявайте си :)))))
ОтговорИзтриванеЕй, ТОВА Е МОЯ РЕПЛИКА...
ОтговорИзтриванеТъкмо се канех да пиша на ‡† Ано † Нимен †‡, че на това се намира колая, само че тогава наши общи познати все пак ще трябва да си направят регистрация в Гуглето, и ето изненадаааа
ОтговорИзтриванеst ivanov77 , аз мисля че все пак това място без Анонимен ще загуби доста от чара си...
Имам веке РЕГИСТРАЦИЯЯЯЯЯ!!!
ОтговорИзтриванеЕх...... това е вече история......
ОтговорИзтриванеEeeeeй най после излезе на светло и анонимеца :))))) тя кошницата полека- лека почва май да се разплита :))))
ОтговорИзтриванеКратък психологически коментар:
ОтговорИзтриванеАко искаш да те забележат - направи си регистрацийка!;-)
Е, много кратък тоя коментар, ако и да е психологически!
ОтговорИзтриване... пък... на други места си по-обстоятелствена.....
Сега се сетих- а бе Кунчо да ми прати имейл за да му пратя покана ако желае
ОтговорИзтриванеМи покани го дееее
ОтговорИзтриванеКратко обръщение към Админа:
ОтговорИзтриванеУважаеми господин Админ, обръщам се към Вас с молба да раздвижите малко този форум. Може някоя анкетка да спретнете или нова тема да отворите. Готова съм и за граматика да си говорим. Но струва ми се, че взе да става леко скучничко, въпреки опитите ни за групова съпротива. Надявам се, че ще вземете присърце молбата ми и скоро отново ще имаме вдъхновение да списваме тук. Благодаря предварително!:-)
Кратко отврЪщение към Kalina_Malina:
ОтговорИзтриванеУважаема госпожице Kalina_Malina,
ОтврЪщам на обрЪщението Ви, и Ви казувам, че отговорността за раздвижване на форума, особено в областта та новите теми, тежи на плещите на всите VIP сътрудници, включая и Вас самата като списуваща особа.
Анкета за сега няма, поради факта, че единственото предложение беше нахвърляно набързо и назлобно от моята ръка, по-скоро като юрнек своеобразен за анкета.
P.C. Съзирам зад привидно краткото Ви и привидно добронамерено обръщение, по-скоро опит да сложите прът в колелата на локомотива на списуване на роящите се коментари към моята статия, и да отбиетете устрема му, а от там да се запази статуквото, и да не може да бъде счупен рекорда(65коментара), блок бастЪра на г-ца Таня Славова .
... апропо... г-ца Славова иначе е много активна на други места, а тукА нищо не казва !?! Защо !?!
Уважаеми господин Админ,
ОтговорИзтриванеИзбрахте с първото си отврЪщение, лично адресирано към мен, да ме нападнете, и то доста остро, като търсите скрито послание в моето наистина добронамерено (макар и кратко) обръщение. Това Ваше отношение аз не одобрявам, но сигурно си имате своите основания. Молбата ми беше провокирана единствено от искреното ми желание да съживим форума. Но ако смятате, че това не е необходимо – нека нещата останат по старому.
P.S.... като че ли стилът Ви на изказване ми е познат, ... но... не е важно.... сигурно си въобразявам...
Напълно си права за стила Kalina_Malina мисля, че и на мене ми прилича на стила на един приятел, който страда от раздвоение на личността :)))
ОтговорИзтриванеДоста назидателен пост, Kalina_Malina!
ОтговорИзтриванеДълго гледах написаното от Вас и не можех да повярвам, че това са Ваши думи.Ще помоля да си спестим обидните такива, защото душата ме боли като ги чета....
Уважаеми господин Админ,
ОтговорИзтриванеНе смятах въобще да се обаждам пак в тази тема, а ей ме - улавям се, че пиша вече шести пост.
Какво назидателно видяхте в думите ми? Мисля, че са конструктивни и напълно в добронамерено-шеговито-сатиричния тон на форума - тон, който изградихме и браним колективно всички ние, и тон, който е може би най-голямото му богатство. Подозирам обаче, че Вий вместо да видите проблема, си търсите кого да клъвнете. Но леко сте се пообъркали – аз съм голям залък за Вашата уста.:-)
P.S.Ако все пак измежду моите думи сте съзрели някоя обидна – простете!
ЗДРАВЕЙТЕ,ВЕЧЕ НЕ МИ СЕ ПИШЕ,ЗАЩОТО СИ ИМАМ ДРУГИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ,НО ЩЕ НАПИША СЛЕДНОТО- НЕ ИЗКАЗВАЙТЕ ТАКИВА ДУМИ ПО АДРЕС НА esnaf sopot ,ЗАЩОТО НЕЗНАЕТЕ КАКВИ ОТГОВОРНОСТИ ИМА ДА РЪКОВОДИШ ТАКЪВ ФОРУМ
ОтговорИзтриванепочти Анонимен esnaf каза... ...НЕ ИЗКАЗВАЙТЕ ТАКИВА ДУМИ ПО АДРЕС НА esnaf sopot ,ЗАЩОТО НЕЗНАЕТЕ КАКВИ ОТГОВОРНОСТИ ИМА ...
ОтговорИзтриванеКолега по леко с мазнината бе....Целия форум лъщи и хлъзга от твоите вазелини, мазнини и лубриканти...То бива МАС МАС...ама твоето на нищо не бива вече...
--------------
И моля ви не ми отговаряйте! Отговорите ви са ми известни.
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеУважаеми ‡† Ано † Нимен †‡ , но не Анонимец,
ОтговорИзтриванеНарочно изтрих предния си коментар,но така че да е видно че съм го изтрил.
Надявам се имахте възможност да го прочетете...
Време е за нова страница...
Много ти е станал изискат и префърцунен стила бе..
ОтговорИзтриванеИ все купешки изрази фъргаш.
Ще рече човек, че се мъчиш да имитираш някого(някоя).
‡† Ано † Нимен †‡, хайде, моля те, престанете вече. Ти и ‡† Nicki † Nnight †‡. Едно време те питах защо не ползваш този форум и те помолих да промениш мнението си. Но изобщо нямах предвид да го използвате за непрекъснати караници и раздори. Хайде да спрем дотук. Някой по-умен от нас го каза преди време(Е.Д) - докато все още можем да се погледнем в очите като се срещнем.
ОтговорИзтриванеЗначи сте го прочели- това ми стигаше.
ОтговорИзтриване