публикуване на статия| * | #|публикуване на коментар
VIP ЗОНА| |ПРАВИЛА| |Официални изявления | | | |
***

понеделник, 30 май 2011 г.

Как се прави Ирландско кафе ???


С тази рецепта смятаме да се врежем като топъл нож у масло в класациите на готварските блогове, и от ТОП 10 да не излизаме барем година две

Уискито, кафето и сметаната, както и самата рецепта, бяха любезно предоставени от Светльо
От назе бяха само гърлата...




необходими материали и напитки:


  • чаши за ирландско кафе(или други огнеупорни)

  • ирландско уиски(колкото по-ирландско, толкова по-добре)

  • сметана на спрей

  • кибрит

  • захар

  • и разбира се сварено кафе(за кафеджиите)


Сипваме уиски в чашите и го запалваме...

Колкото повече оставим да гори уискито, толкова вкусът на кафето ще е по- неалкохолен и карамелен, а самият коктейл- с по-ниско алкохолно съдържание.

...след известно време доливаме кафе в горящите чаши...




...захар и сметана на вкус...


Воала, или казано на Български - енджой...



...под секрет... истинският ефект идва след 10-тото кафенце...

А ето колко фенки на чудодейната амброзия ще се наредят в редица, на опашка за Ирландско кафе, ... нетърпеливо потропвайки с крак...:








Пригответе си повече чашки




_____________________________
Публикувал: evgeni

3 коментара:

  1. За кулинарните блогове не знам, но у нас, в моята кухня рецептата ще държи първо място всеки следобед (за сутрешно кафе ще е малко брутално, все пак трябва някаква работа да се свърши до обяд :)). Опитвала съм ирландско кафе доста отдавна, но мисля че рецептата тогава беше доста по-постна от към сметана. Благодаря за рецептата и леко с кафето така да се каже.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хахаха ... винаги оценям чуството за хумор :-))

      Изтриване
  2. www.topnuts.bg
    Много полезна статия

    ОтговорИзтриване

емотиконка се вмъква, като се постави символният и еквивалент в коментара
Можете да използвате някои HTML маркери, например:
<b></b>, <i></i>, <a href=""></a>
Как се публикува коментар, подробно е обяснено тук