С тази рецепта смятаме да се врежем като топъл нож у масло в класациите на готварските блогове, и от ТОП 10 да не излизаме барем година две
Уискито, кафето и сметаната, както и самата рецепта, бяха любезно предоставени от Светльо
От назе бяха само гърлата...
необходими материали и напитки:
- чаши за ирландско кафе(или други огнеупорни)
- ирландско уиски(колкото по-ирландско, толкова по-добре)
- сметана на спрей
- кибрит
- захар
- и разбира се сварено кафе(за кафеджиите)
Сипваме уиски в чашите и го запалваме...
Колкото повече оставим да гори уискито, толкова вкусът на кафето ще е по- неалкохолен и карамелен, а самият коктейл- с по-ниско алкохолно съдържание.
...след известно време доливаме кафе в горящите чаши...
...захар и сметана на вкус...
Воала, или казано на Български - енджой...
...под секрет... истинският ефект идва след 10-тото кафенце...
А ето колко фенки на чудодейната амброзия ще се наредят в редица, на опашка за Ирландско кафе, ... нетърпеливо потропвайки с крак...:
Пригответе си повече чашки
_____________________________
Публикувал: evgeni
За кулинарните блогове не знам, но у нас, в моята кухня рецептата ще държи първо място всеки следобед (за сутрешно кафе ще е малко брутално, все пак трябва някаква работа да се свърши до обяд :)). Опитвала съм ирландско кафе доста отдавна, но мисля че рецептата тогава беше доста по-постна от към сметана. Благодаря за рецептата и леко с кафето така да се каже.
ОтговорИзтриванеХахаха ... винаги оценям чуството за хумор :-))
Изтриванеwww.topnuts.bg
ОтговорИзтриванеМного полезна статия